Acuut probleem? Bel ons opĀ 088 28 66 404

Artikelen

Direct contact

U mag ons dag & nacht bellen

De Brexit was deze week weer volop in het nieuws. Op dit moment is er veel onzekerheid over het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Het Britse Lagerhuis heeft tegen een harde Brexit gestemd en is voor uitstel van de Brexit.

Op het moment dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat zal dit gevolgen hebben voor ondernemers die goederen importeren vanuit het Verenigd koninkrijk of goederen expertoren naar het Verenigd Koninkrijk. Er zullen waarschijnlijk andere handelsafspraken gaan gelden. Deze afspraken worden pas bekend als de Brexit-onderhandelingen zijn afgerond.

De NVWA roept bedrijven op om zich tijdig aan te melden bij de administratieve systemen. Het gaat daarbij om digitale systemen die nodig zijn voor het aanvragen en verwerken van import- en exportkeuringen en -certificaten.

De normale verwerkingstijd om een ondernemer aan de digitale systemen aan te sluiten is twee weken, maar bij een ‘no deal-Brexit’ kan dat veel langer duren. Ondernemers die zich het eerst bij de autoriteit melden, worden ook het eerst behandeld, aldus de NVWA.

Raadpleeg voor meer informatie de website van de NVWA.

replies are closed